Op maandagavond 30 mei  geven wij les 4 van de Alephcursus ‘Hebreeuws in Zes Dagen’ via Zoom.

Vanuit uw gemakkelijke stoel kunt u deze toegankelijke cursus Bijbels Hebreeuws volgen.

Deze cursus heeft tien lessen van een uur waarin u de woordstammen in de Hebreeuwse woorden leert ontdekken. Dit doen we aan de hand van het letterverhaal over de drie uittochten: uit Ur, het geboortehuis; uit Egypte, het diensthuis en uit Babel, het eigen huis. U mag de eerste les gratis meedoen om te zien of het iets voor u is. De cursus kost 79 euro en het cursusboek is 29,50 (in onze webwinkel te bestellen). Klik hier om u op te geven voor deze prachtige cursus. De data zijn verder nog  6, 13, 20 en 11; 18 en 25 juli. Warm aanbevolen! We starten deze avonden om 19:30u. We sturen u de Zoomlink steeds even tevoren toe.

 

 


Op maandagavond 30 mei webinar Psalm 2

Dit webinar is gratis. We kijken vanuit de Hebreeuwse grondtekst naar de betekenis van de Psalm en trekken de vergelijking met de tijd van vandaag de dag, we zullen zien dat deze Psalm enorm actueel is. Klik hier om u op te geven. Dit webinar start om 20:45u. We sturen u de link even tevoren toe.


Gimelcursus 2022 in Houten, les 3 is op 9 juni
Data: op 5 donderdagavonden, verdere data zijn nog: 23 en 30 Juni. van 20:00 tot 22:00u.
Het cursusgeld bedraagt 75,- en het lesboek (reader) 18,50.
Deze reader is verkrijgbaar bij de docente en ook in onze webwinkel.

Info en opgave bij de docente: Ads van Oudheusden: alephhouten@gmail.com of 06-30676974


Op donderdag 2 juni geven we ons webinar over Shavuoth

We behandelen dit Feest vanuit de Bijbel, de tradities en gebruiken, zoals bijvoorbeeld de nacht van lernen. Shavuoth is een oogstfeest en het gaat om de gerste-oogst. Maar ook is het ‘t Feest van de uitstorting van de Heilige Geest, zowel in het Oude als in het nieuwe Testament. We behandelen het ontvangen van Gods Gebruiksaanwijzing voor mens, dier en aarde en bovenal voor hoe om te gaan met Hemzelf!  Ook dit webinar is gratis. Klik hier om u op te geven. We starten om 19:30 en sturen u de Zoomlink even tevoren toe.

 

 

 

 


Dinsdag 14 juni de Psalm der Psalmen als webinar: Psalm 23 

Mij zal niets ontbreken kan ook vertaald worden met: Ik zal niet ontbreken. Deze Psalm is absoluut de moeite waard om te volgen. Dit webinar is gratis, geef u hier op. We starten om 19:30u. We sturen u de Zoomlink even tevoren toe. Dit webinar duurt ca. een uur.

 

 

 

 


Op dinsdag 22 november herhaling webinar ‘Onze Vadergebed’ via Zoom

Van 19.30-20.30 verzorgen we opnieuw via Zoom het gratis webinar over het Onze Vader.

Het is zeker de moeite waard ook uw familie, vrienden en kennissen hiervan op de hoogte te stellen omdat vanuit de Hebreeuwse grondtekst zoveel meer te ontdekken valt uit de Woorden die Jezus/Jehoshua ons heeft geleerd om te bidden!! Klik hier om u op te geven.