Dankzij onze vrienden heeft Studiehuis Reshiet steeds meer mogelijkheden gekregen om haar doelstelling te bereiken. Onze vrienden maakten het ook mogelijk onze activiteiten uit te breiden. Hieronder vindt u de recentste ontwikkelingen.

Dank U voor uw goede gaven indien u de werkzaamheden van Studiehuis Reshiet steunt. Dat bemoedigt ons enorm!

NL03 INGB 000 8725116  

of via de ANBI stichting Ammeech Ammi (uw volk is mijn volk), NL86 INGB 000 4358913 t.b.v. Studiehuis Reshiet.

 

 

א     Shalom beste lezers,

School

Israelische kinderen deze week hun laatste schooldagen hebben vóór de grote vakantie van 9 weken, nee hoor, opeens moeten ze nog 2 weken langer naar school en dat voor circa 3 uurtjes per dag terwijl de boeken al ingeleverd zijn deze week. Hoe veranderlijk kan het er hier aan toe gaan. Wat betreft het vliegverkeer tussen Nederland en Israel is er ook veel onduidelijkheid. Een kennis van ons die vrijwilligerswerk doet, zit al maanden vast in Israel en wil dolgraag naar huis, maar tot nog toe lukt dat niet. Het is te hopen dat de vlucht van 6 juli voor haar doorgaat.

Het aantal C19 besmettingen stijgt per dag (vandaag al rond de 350) en de vooruitzichten niet gunstig. Het gepraat over een vaccin maakt de mensen hier ook onrustig. Wie wil er nou hals over de kop een vaccin ingespoten krijgen waarvan men absoluut het effect op langere termijn niet weet en het sowieso  de vraag is of het wel effectief genoeg is. Een anti-griepprik werkt ook niet voor iedereen. Zelfde spanning onder Israëliërs w.b. een evt. verplichte ‘corona, ik volg jou app.’ Al jouw contacten houdt ‘Big Brother is watching you’ dan scherp in de gaten. Maar ook wat je doet, denkt en schrijft. Israëliërs zijn mondig maar het moet hier geen ‘Noord Korea’ worden…

 

Pandemie of Plandemie?

In  de huidige Coronaperiode verschijnen er allerlei cartoons dat Joden het corona-virus hebben gemaakt, het versturen en het uitademen. In een webinar, onlangs gegeven door Yad Washem, toonden zij een cartoon waarop men uitbeeldt dat het ‘Coronapaard van Troje’ binnengehaald wordt en dat Joden de wereldmacht willen. De karakteristieke  spotprent van de gniffelende Jood met haakneus is een kopie van hoe men Joden afbeeldde in de nazitijd (o.a. in der Sturmer).

Wereldwijd voelen veel Joden zich in de hoek geduwd en misschien is dit alles een onderdeel van een groot slecht plan van de ‘tegenwerker’. Maar is het niet zo dat, zoals mijn vader (ds R. Strijker) dikwijls zei: ‘God regeert en de duvel reageert’…? Dat door dit alles heen Gods Plan ervoor zorgt dat Joden van overal nu versneld thuis moeten komen voor het echt te laat is? Alle hotels staan leeg… er is nu ruimte genoeg! Israel verwacht het komende 1.5 jaar bijna 100.000 nieuwe immigranten!

 

 

Annexatie

Nog een dag of 12 en dan zullen we weten of de regering stappen onderneemt wat betreft het annexeren van een klein deel van de zgn. ‘westbank,’ de kern van het oude Bijbelse land. Trumps ‘peaceplan’ lijkt enerzijds een mooie opstap en een unieke kans voor Israel maar anderzijds verre van ideaal voor diegenen die zich vasthouden aan de claim dat de kleine provincies Samaria en Judea (zo groot als ongeveer Brabant en Zeeland samen) voor het merendeel in handen zou komen van een zoveelste Arabische staat. Geen van die staten is overigens democratisch!

Pijnlijker is dat de delen die onder Arabisch gezag komen, oud Israelische-Joodse cultuurgrond is en naar schatting 6000 Bijbels archeologische plekken zullen dan voor ons uit zicht zijn. We vrezen dat Shiloh, waar we steevast heen gaan met bezoekers, maar ook Elon Moreh, de plek waar God aan Abraham het land Israel beloofde, gevaarlijke enclaves worden!

Het is door de jaren heen bekend geworden dat de Palestijnse Autoriteit slordig omgaat met archeologische vondsten en er is veel christelijk en joods erfgoed kapot gemaakt/verloederd geraakt. Arabieren hebben er geen belang bij om bewijzen van Israel’s vroegere aanwezigheid in het land Kanaän uit de grond te tonen.

 

Wat doen we nog meer?

Zoals de meesten van u mogelijk weten organiseren wij sinds 2006 studie-ontdekkingsreizen vanuit Nederland naar Israël voor grotere en kleinere groepen. daarnaast hebben wij natuurlijk ons magazine TijdStip en organiseren wij regelmatig cursussen en webinars. Via o.a. websites, nieuwsbriefen en media zullen wij actief adventeren voor deze unieke gelegenheden.

Wilt u ook onze nieuwsbrief of zelfs onze magazine TijdStip ontvangen? Dan horen we graag van u via de mail.

Yair en Karen Strijker.  Na’aleh Israel.

info@studiehuisreshiet.nl 
www.studiehuisreshiet.nl 
www.resetisraeltours.com

Reset Israel Tours

Karen en Yair Strijker bieden ook studiereizen aan. Zie voor informatie en reisaanbod: www.resetisraeltours.com

Time Out Travel

Wij werken samen met www.timeouttravel.nl . Wij geven de inhoud en zij organiseren de praktische zaken eromheen. Kijk op hun website voor meer informatie.

Studiehuis reshiet

Maak kennis met de rijkdom van de Hebreeuwse taal

Slider

Gasten-Studiehuis Na'ale

Wilt u ook eens logeren net over de westelijke ‘Groene lijngrens,’ in het aloude ‘Harteland van Israel,’ de Shomron/Samaria? Bij ons in het zeer rustige, hoog gelegen Na’ale is dat mogelijk! Zie de flyer Gastenhuis.

Woordstudie video's!

Eén van onze docenten, Elske Vahl, beheert een youtubekanaal waar allerlei video's met woordstudies worden geplaatst. We bevelen deze van harte bij u aan. Klik hier om ze te bekijken.

Magazine TijdStip

TijdStip verschijnt vijf maal per jaar en is gekoppeld aan vijf jaarlijkse 'tijdstippen', die ook het thema bepalen, Chánukáh, Purim, Pesach-Shabhu’óth, Tisha’bé’Abh (Treurtijd over de Tempelverwoesting) en Rosh Hashánáh-Jom Kipur-Sukoth. Lees verder in de TijdStip flyer. U kunt ook een voorbeeldexemplaar inzien door hier te klikken.

Contactgegevens

Studiehuis Reshiet
Ingbar 62 a
Na'ale
P.O. Box 422, 71932 Na'ale
Israel
© (2019) Studiehuis Reshiet. All Rights Reserved. Designed By CVM producties