Op deze pagina stellen we al onze docenten aan u voor, maar eerst doen we een lesje over leren:

Leren is in het Hebreeuws het woord lamad למד. Elke Hebreeuwse letter heeft zijn eigen betekenis. Als we de letters van lamad למד bekijken (en we lezen van rechts naar links in het Hebreeuws!) Dan zien we als eerste letter een Lamed ל;  als tweede letter een Mem מ en als letter letter een Daleth ד.

Lamed ל betekent prikstok

Mem מ betekent onder meer wachttijd (ook tijdstroom, waterstroom)

Daleth ד betekent deur

Wat kunnen we dan zeggen wat er gebeurt wanneer men leert, studeert: Men heeft een prikstok nodig om aan de slag te gaan en er is een wachttijd waarin men steeds het geleerde moet herhalen totdat het er echt ‘in zit’ en men gaat dan door een deur van nieuwe kennis.

           

Yair Strijker

Hij is de oprichter van ons studiehuis en hij geeft al meer dan 25 jaar les in  zowel Bijbels als modern Hebreeuws. Hij is opgeleid aan de universiteit van Amsterdam als communicatiewetenschapper. In Jeruzalem heeft hij in 1979 tot 1981 Joodse geschiedenis en Tenach gestudeerd. Yair heeft als Nederlandse jongen al vanaf 13 jaar oud Hebreeuws onderwijs gekregen van zijn vader, ds. R.S. Strijker; sommigen hebben dat geluk! Hebreeuws is altijd zijn passie geweest en het logische gevolg is dat hij alweer zo lang lesgeeft in deze prachtige taal. Yair is co-auteur van de Alephcursus.

Karen Strijker-Berggren

Karen is mede oprichtster van Studiehuis Reshiet en net zo bevlogen in het overbrengen van de Hebreeuwse taal aan wie dat maar wil. Samen geven zij onderwijs uit de Aleph- en Gimelcursus, alsmede over de Bijbelse Hoogtijden en over allerlei uiteenlopende Bijbelse onderwerpen.

 


Annemarie Bom- de Jongh

Docente in regio Zuid-Holland/Utrecht. Annemarie is getrouwd met Anton en moeder  van drie zonen. “Hebreeuws leren versterkt mijn geloof en verrijkt mijn leven! Het is de taal vanuit Gods hart tot ons hart, of zoals ze het in het Hebreeuws zeggen: ‘milébh el lébh.’ En dat wil ik graag aan anderen doorgeven!” Annemarie heeft een cursus geschreven die na de Gimelcursus gevolgd kan worden om meer zelfstandigheid te geven in Bijbelstudie. Deze cursus heeft acht lessen. Vraag ons om informatie en lestijden.

 

 

 


Elske Vahl- Leusink

Elske is getrouwd en woont in Zwolle met haar man en twee dochters. Naast haar baan als docent Nederlandse taal- en letterkunde op een middelbare school in Almere, geeft ze met veel plezier les in Bijbels Hebreeuws. Kennis van het Bijbels Hebreeuws heeft haar liefde voor de Bijbel groter gemaakt en haar geloofsleven verdieping gegeven. Ze vindt het heerlijk om haar kennis over en haar liefde voor deze taal door te geven.

 


Conny de Ronde- van Twist

Conny is getrouwd, heeft 3 kinderen die het huis al uit zijn en 1 kleinkind. Conny is 2e graads bevoegd docent Frans en Duits en werkte in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft zij 22 jaar lang godsdienstonderwijs op openbare basisscholen verzorgd. Op dit moment werkt zij als docent Levensbeschouwing in het voortgezet onderwijs. Ook geeft ze Bijbels Hebreeuws via onze stichting. Conny is een enthousiaste en bevlogen docent die haar leerlingen en cursisten echt weet te raken.

 


Ads van Oudheusden- de HeerAds van Oudheusden

 

Lerares in regio Utrecht (Houten en omstreken). Getrouwd, moeder en oppas-oma:

“Juist over déze cursus ben ik o.a. heel enthousiast omdat, ongeacht welke – of geen – vooropleiding, Gods Taal echt voor iedereen toegankelijk is! Via Zijn taal leren we God nog meer en beter kennen…” Ads legt zich toe op de Gimelcursus.